Részletek
Az olivafa levelét először az ősi Egyiptomban használták orvosi célra. Az 1800-as évektől vált ismertté, hogy por alakban fogyasztva csökkenti a lázat. Néhány évtizeddel később teaként malária elleni kezelésként alkalmazták.
1962-ben felfedezték, hogy állatoknál csökkenti a vérnyomást. Kitágítja az ereket, ezáltal jobb a véráramlás. További európai kutatások megerősítették az állítást, és úgy találták, hogy növeli a vér áramlását a koszorúerekben, csökkenti a szívritmuszavart, és megakadályozza a bélizom görcsös összehúzódását. Holland kutatók azonosították az elsődleges összetevőt az oleueropeint, mely megakadályozta a vírusok, baktériumok, gombák és paraziták növekedését. További európai kutatások igazolták, hogy hogy erőteljes baktérium-, vírus- és gombaölő képességeit. Az Upjohn gyógyszercég tesztelte, majd közzétette, hogy még több 100x mennyiségben sem toxikus és nincsenek mellékhatásai.
A modern tudomány 1995-ben lehetővé tette a kivonat használatát.
Kezelhető tünetek: általános megfázás, influenza, candida, meningitis, Epstein-Barr virus (EBV), encephalitis, herpes I és II, emberi herpesz virus 6 és 7, Herpes zoster, HIV/ARC/AIDS, krónikus fáradtság, hepatitis B, tüdőgyulladás, tbc, gonorrhea, malária, dengue láz, erős hasmenés, fogászati-, vizeleti-, fül- és sebészeti fertőzések.
A kutatók azt feltételezik, hogy az olívalevél valódi vírusellenes összetevőkkel rendelkezik, mert a fertőzött alanyon szelektíven blokkolja a teljes virus specifikus rendszert. Ezzel olyan gyógyító hatása van, amely hiányzik a gyógyszeres antibiotikumokból. Az olivalevél széles spektrumban pusztító ereje megzavarja egy olyan aminosav tevékenységét, mely segíti a vírusok létrejöttét. Inaktiválja a virusok osztódási képességét, mert képes közvetlenül bejutni a fertőzött sejtbe és leállítani a vírus replikációt.
HOGYAN HASZNÁLJUK?
Készítsünk belőle teát naponta 2 alkalommal. Forrázunk le 1 púpos teáskanálnyi olívalevelet 2 dl vízben és hagyjuk állni 10-15 percig. A leveleket nyugodtan összetürhetjük.