Összetevők: Vöröslencse liszt, tápióka keményítő
Gluténmentes üzemben gyártott termék!
Nagyon finom tészta, férjeink és gyermekeink is imádni fogják.
Hozzávalók 1 adag tésztához: A kézi tésztakészítő géphez amit itt tudsz megrendelni ez az adag 1 töltet lesz. 120g lisztkeverék, 3g parajdi só, 65g tisztított víz.
Elkészítési javaslat: Tegyünk fel sós vizet forrni, közben gyúrjuk jól át a hozzavalókat. Addig gyúrjuk, míg a tészta el nem válik az ujjunkról. Formázzunk hengert és töltsük bele a kézi tésztakészítő gépbe. Közvetlen a forrásban lévő vizbe csavarjuk a választott tészta fajtánkat pl. spagetti, makaróni, szélesmetélt stb.. és a lehető leghamarabb kavarjuk meg, hogy ne ragadjanak össze. Kb. 1 perc óvatos kavargatás után, szűrjük le, öblítsük át tisztított hideg vizzel és tálalhatjuk bármilyen szósszal.
Megjegyzés:
-Lisztezett felületen bármilyen tészta készíthető belőle, amit eddig is szoktunk otthon készíteni, akár csiga, lasagne, szélesmetélt stb..
-A kihűlt tészta amennyiben összeállt, csupán annyi a teendőnk, hogy meleg tisztított vizzel átmossuk és már fel is frissítettük.
Lasagne tészta vagy gyúrt házi tészta receptjét itt találod:
Kattints ide
Tápérték 100g ra vetítve:
Energia 346 kcal
1409 KJ
Zsír 0,5 g
telített zsírsav 0,3 g
Szénhidrát 71 g
melyből cukor 0,2 g
Fehérje 16 g
Rost 8,7g
Só 0,01 g