Összetevők: tápióka keményítő, bambuszrost liszt, útifűmaghéj, útifűmaghéj liszt,szódabikarbóna, savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Recept, keltes édes tésztákhoz, bejglihez, kalácsokhoz, csigákhoz és fánkhoz:
Hozzávalók:
-1 csomag lisztkeverék
-110g tojás,
-15g 100%-os citromlé,
-60g víz,
-3g vanília aroma,
-8g ötszörös édesítő,
-70g eritrit.
Elkészítési javaslat :
A hozzávalókat tegyük egy tálba és kézzel gyúrjuk kb. 2 percig, pihentessük 25 percig. Pihentetés után gyúrjuk át ismételten, erős nyomásokkal, mert a tészta pihentetés után törni fog, de ahogy kezdjük jól összegyúrni úgy kezd lágyulni. Lisztezett felületen nyújtsuk, vagy formázzuk, töltsük kedvünk szerint.
Bejglit 200 fokon, középső rácson, légkeverés nélkül, kb. 30-35 percig süssük. Rácson hagyjuk kihülni, majd utána szeleteljük.
A kinyújtott tésztából akár fánk is készíthető, szaggassunk fánk formát is belőle és forró kókuszolajban süssük ki.
Kisebb tésztát pl. kakaós csigát 200 fokon 10-11 percig süssük.
Fánk receptje a blogon itt
Kalács bejgli recept a blogon itt
Lekváros rácsos recept a blogon itt:
Pihe puha, nagyon egyszerű kalács recept itt:
Recept, a kakaós csiga töltelékéhez:
Hozzávalók:
-50g cocomas,
-10g karobpor,
-10g kakaópor,
-10g eritrit vagy ennek megfelelő édesítő,
-3g ötszörös édesítő,
-7g almacukor vagy méz,
-10g víz
Kakaós csiga recept a blogon itt
Recept, gombóchoz vagy nudlihoz:
Hozzávalók:
-1 csomag lisztkeverék,
-110g tojás,
-20g vaníliás eritrit (pl.Szafi),
-8g ötszörös,
-25g eritrit,
-75g víz
Elkészítési javaslat:
Tészta elkészítése ugyanaz mint a keltes tésztáknál. A pihentetett tésztát formázzuk nudli formákra, vagy négyszögeket és töltsük kedvünk szerint, akár fahéjas szilvával, vagy mentes lekvárral. Forrásban lévő vízben addig főzzük őket, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, pont mint a hagyományos nudlinál, gombócnál. Mentes pirított panírba forgassuk miután kiszedtük a vízből vagy darált dióba.
Gombóc, nudli recept a blogon itt
Bővebben a receptekről a blogon itt: julcseeka.com
Netto: 160g
Tápérték 100g ban:
Energia: 1097kJ/263kcal
Zsír:0,19 g
amelyből telített zsírsav:0,01 g
Szénhidrát: 57,6 g
amelyből cukrok: 0,0 g
Fehérje: 0,5g
Só: 5,2g
Rost: 25 g
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
A termék összetevőjét tekintve
feldolgozás során szezámmagot,
földimogyorót és dióféléket
tartalmazhat!
A csomagolást saját lisztkeverő üzemünkben végezzük, ahol gluténmentes körülmények között zajlik a teljes kiszerelési folyamat!