Összetevők: tápióka keményítő, útifű maghéj, kókuszliszt, bambuszrostliszt,térfogatnövelőszer(nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag(citromsav).
Elkészítési javaslat tortillához, lángoshoz:
Hozzávalók:
-1 csomag lisztkeverék
-4g parajdi só,
-165 g tojás,
-50g víz,
-tortillához lehet egy pici borsot is adni, de elhagyható.
Elkészítése:
A hozzávalókat tegyük egy tálba és kézzel keverjük el alaposan. Hígabb tészta lesz az eredmény.
Pihentessük 30 percig, majd ekkor már kicsit darásabb lesz a tésztánk. Ezt újra jól gyúrjuk át, ahogy gyúrjuk úgy kezd puhulni, összeállni.
Mérjük négy felé: 4 db óriás tortilla, vagy 4 db nagy lángos készíthető belőle, de variálható is, pl.: 2 tortilla és 2 lángos. A tortillát, nyújtsuk a lehető legvékonyabbra és forró palacsinta sütőben, zsiradék nélkül süsük át mindkét oldalát. A lángosnál formázzunk lángos formát, a széleit kicsit vastagabbra és forró kókuszolajba süssük ki mindkét oldalát. Fagyasztható is!
Tortilla receptúra a blogon ide kattintva érhető el
Lángos receptúra a blogonide kattintva érhető el
Elkészítési javaslat pitához vagy melegszendvicshez:
Hozzávalók:
-1 csomag lisztkeverék
-4g parajdi só,
-200g tojás,
-10g folyékony zsír,
-90g víz.
Elkészítése:
A hozzávalókat keverjük hozzá a lisztkeverékhez egy fakanál segítségével. Folyósabb tészta lesz az eredmény. Pihentetni nem kell. Béleljünk ki egy tepsit szilikonos sütőpapírral, majd 5 db kör alakot öntsünk a sütőpapírra, ami kb 4-5mm vastag legyen. Előmelegített sütőben 220 fokon 18-20 percig süssük, légkeverés nélkül. Ne hagyjuk megbarnulni, mert akkor már túl sült! Hagyjuk kihűlni, vágjuk le a tetejét hosszában. Majd egy hosszabb késsel a belsejét a pita tészta széléig vágjuk be, hogy tölteni tudjuk.
Megjegyzés: Ha nem vágjuk fel, másnapra is puha marad, de a sütőbe betéve pár perce, fel tudjuk frissíteni. Fagyasztható is!
Melegszendvics receptúra a blogon itt: Julcseeka.com
Pita receptúra a blogon itt: julcseeka.com
Elkészítési javaslat formázható péktermékekhez:
Hozzávalók:
-1 csomag lisztkeverék,
-4g parajdi só,
-165g tojás,
-15g citromlé,
-55g víz.
Elkészítése:
A hozzávalókat tegyük egy tálba és kézzel alaposan keverjük össze. Folyósabb tészta lesz az eredmény. 30 percig pihentessük, majd gyúrjuk át alaposan, ahogy gyúrjuk úgy lesz puhább,nyúlósabb a tészta. Ezután egy picit lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát vagy formázzunk belőle kedvünkre pékterméket, akár csigát, kiflit, kenyeret, zsemlét, töltött péktermékeket. A kenyeret középső rácson légkeverés nélkül kb. 35-40 percig süssük előmelegített sütőben 220 fokon, a kisebb péktermékeket elég kevesebb ideig kb. 20 percig sütni. Rácson hagyjuk kihűlni majd azután fogyasszuk csak. Kívül ropogósabb, belül puha készterméket kapunk.
Formázható sós kifli, péktermék recept a blogon ide kattintva érhető el
Elkészítési javaslat formában süthető habkönnyű péktermékekhez:
Hozzávalók:
-1 csomag lisztkeverék
-220g tojás,
-4g parajdi só,
-20g citromlé,
-30g víz.
Elkészítése:
Kézi habverő segítségével keverjük el a hozzávalókat a lisztkeverékkel és bármely formába kiönthetjük, középső rácson 220 fokos előmelegített sütőben a nagyobb formákat pl, kenyér kb. 30 percig sütjük a kisebbeket pl muffin, 160 fokon, kb.20-25 percig.
Habkönnyő kenyér , péktermék recept a blogon itt
Netto: 230g
Átlagos tápérték(100g-ban)
Energia: 1256kJ/300kcal
Zsír:0,45 g
amelyből telített zsírsav:0,34g
Szénhidrát: 71,15g
amelyből cukrok: 0,82g
Fehérje: 1,26g
Só: 6,38g
Rost: 10,55g
Csak természetesen előforduló rostot és cukrokat tartalmaz.
A termék összetevőjét tekintve
feldolgozás során szezámmagot,
földimogyorót és dióféléket
tartalmazhat!
A csomagolást saját lisztkeverő üzemünkben végezzük el, ahol gluténmentes körülmények között zajlik a teljes kiszerelési folyamat!