Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )

Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
Julcseeka - Keltes sós élmény lisztkeverék 230g ( GLUTÉNMENTES, PALEO )
850 Ft

A lisztkeverékből, nagyon finom, hagyományos ízű, állagú sós tészta félék készíthetőek. P.l melegszendvics, tortilla, lángos, pita, kenyér, pizzás csiga, zsemle, kifli stb.. ropogós külsejű. Zsírszegény -LIGHT PALEO-

Részletek


Összetevők: tápióka keményítő, útifű maghéj, kókuszliszt, bambuszrostliszt,térfogatnövelőszer(nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályozó anyag(citromsav).

 

Elkészítési javaslat tortillához, lángoshoz:


Hozzávalók:

-1 csomag lisztkeverék

-4g parajdi só,

-165 g tojás,

-50g víz,

-tortillához lehet egy pici borsot is adni, de elhagyható.


Elkészítése:

A hozzávalókat tegyük egy tálba és kézzel keverjük el alaposan. Hígabb tészta lesz az eredmény.

Pihentessük 30 percig, majd ekkor már kicsit darásabb lesz a tésztánk. Ezt újra jól gyúrjuk át, ahogy gyúrjuk úgy kezd puhulni, összeállni.

Mérjük négy felé: 4 db óriás tortilla, vagy 4 db nagy lángos készíthető belőle, de variálható is, pl.: 2 tortilla és 2 lángos. A tortillát, nyújtsuk a lehető legvékonyabbra és forró palacsinta sütőben, zsiradék nélkül süsük át mindkét oldalát. A lángosnál formázzunk lángos formát, a széleit kicsit vastagabbra és forró kókuszolajba süssük ki mindkét oldalát. Fagyasztható is!

 

Tortilla receptúra a blogon ide kattintva érhető el

Lángos receptúra a blogonide kattintva érhető el


Elkészítési javaslat pitához vagy melegszendvicshez:

Hozzávalók:

-1 csomag lisztkeverék

-4g parajdi só,

-200g tojás,

-10g folyékony zsír,

-90g víz.


Elkészítése:

A hozzávalókat keverjük hozzá a lisztkeverékhez egy fakanál segítségével. Folyósabb tészta lesz az eredmény. Pihentetni nem kell. Béleljünk ki egy tepsit szilikonos sütőpapírral, majd 5 db kör alakot öntsünk a sütőpapírra, ami kb 4-5mm vastag legyen. Előmelegített sütőben 220 fokon 18-20 percig süssük, légkeverés nélkül. Ne hagyjuk megbarnulni, mert akkor már túl sült! Hagyjuk kihűlni, vágjuk le a tetejét hosszában. Majd egy hosszabb késsel a belsejét a pita tészta széléig vágjuk be, hogy tölteni tudjuk.


Megjegyzés: Ha nem vágjuk fel, másnapra is puha marad, de a sütőbe betéve pár perce, fel tudjuk frissíteni. Fagyasztható is!

 

Melegszendvics receptúra a blogon itt: Julcseeka.com

Pita receptúra a blogon itt: julcseeka.com


Elkészítési javaslat formázható péktermékekhez:

Hozzávalók:

-1 csomag lisztkeverék,

-4g parajdi só,

-165g tojás,

-15g citromlé,

-55g víz.


Elkészítése:

A hozzávalókat tegyük egy tálba és kézzel alaposan keverjük össze. Folyósabb tészta lesz az eredmény. 30 percig pihentessük, majd gyúrjuk át alaposan, ahogy gyúrjuk úgy lesz puhább,nyúlósabb a tészta. Ezután egy picit lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát vagy formázzunk belőle kedvünkre pékterméket, akár csigát, kiflit, kenyeret, zsemlét, töltött péktermékeket. A kenyeret középső rácson légkeverés nélkül kb. 35-40 percig süssük előmelegített sütőben 220 fokon, a kisebb péktermékeket elég kevesebb ideig kb. 20 percig sütni. Rácson hagyjuk kihűlni majd azután fogyasszuk csak. Kívül ropogósabb, belül puha készterméket kapunk.

 

Formázható sós kifli, péktermék recept a blogon ide kattintva érhető el


Elkészítési javaslat formában süthető habkönnyű péktermékekhez: 

Hozzávalók:

-1 csomag lisztkeverék

-220g tojás,

-4g parajdi só,

-20g citromlé,

-30g víz.


Elkészítése: 

Kézi habverő segítségével keverjük el a hozzávalókat a lisztkeverékkel és bármely formába kiönthetjük, középső rácson 220 fokos előmelegített sütőben a nagyobb formákat pl, kenyér kb. 30 percig sütjük a kisebbeket pl muffin, 160 fokon, kb.20-25 percig.

Habkönnyő kenyér , péktermék recept a blogon itt

 

Netto: 230g

 

Átlagos tápérték(100g-ban)
Energia: 1256kJ/300kcal
Zsír:0,45 g
amelyből telített zsírsav:0,34g
Szénhidrát: 71,15g
amelyből cukrok: 0,82g
Fehérje: 1,26g
Só: 6,38g
Rost: 10,55g

 

Csak természetesen előforduló rostot és cukrokat tartalmaz.

 

A termék összetevőjét tekintve
feldolgozás során szezámmagot,
földimogyorót és dióféléket
tartalmazhat!

A csomagolást saját lisztkeverő üzemünkben végezzük el, ahol gluténmentes körülmények között zajlik a teljes kiszerelési folyamat!

Adatok
Cikkszám
LP004
Tömeg
230 g/db