Összetevők: tápióka keményítő, bambuszrostliszt, útifűmaghéj liszt,térfogatnövelőszer(nátrium-hidrogén-karbonát),étkezési sav(borkősav).
Elkészítési javaslat formázható péktermékhez:
Hozzávalók:
-1 csomag lisztkeverék
-10g citromlé,
-3g parajdi só,
-160g tojás,
-98g víz
Elkészítése:
A hozzávalókat gyúrjuk össze alaposan a lisztkeverékkel. Pihentessük 30 percig, majd újra gyúrjuk át munka felületen. Lisztezni nem szükséges, de lehet. Készíthető belőle bármilyen péktermék, a cipótól kezdve a kifliig, vagy pizzás csiga, vagy töltött párnák, lángos, melegszendvics. A végeredmény, nagyon puha termék. Ha a tésztát egyben sütjük, pl.cipónak 230 fokos előmelegített sütőben 45-50 percig süssük, kisebb tésztákat 220 fokon 20 percig. Rácson kihűlve fogyaszthatjuk!
Szénhidrát csökkentett pizzás csiga recept a blogon itt
Szénhidrát csökkentett kifli, zsemle recept a blogon itt
Megjegyzés: A kész péktermék fagyasztható.
Netto:150g
Tápérték 100g-ban:
Energia: 957 kJ/230 kcal
Zsír:0,2 g
amelyből telített zsírsav:0,01 g
Szénhidrát: 45 g
amelyből cukrok: 0,0 g
Fehérje: 0,51 g
Só: 4,07 g
Rost: 25,39g
A termék összetevőjét tekintve
feldolgozás során szezámmagot,
földimogyorót és dióféléket
tartalmazhat!
A csomagolást saját lisztkeverő üzemünkben végezzük, ahol gluténmentes körülmények között zajlik a teljes kiszerelési folyamat!