Összetevők: tápióka keményítő, mánióka liszt,bambuszrostliszt.
Hozzávalók kb. 6 db 20cm-es palacsintához:
-95g lisztkeverék
-1db tojás (55g)
-185g víz
-2g só
-40g kókuszkrém vagy más növényi tejszín
-10g eritrit
Elkészítési javaslat: A hozzávalókat kézi/gépi habverővel összekeverjük a lisztkeverékkel úgy hogy a vizet folyamatosan adagoljuk. Pihentetni nem szükséges, azonnal süthető a palacsinta, palacsinta sütőben. Akár a maradékot hűtőben is tárolhatjuk, így süthetünk mindig annyit, amennyit frissen meg szeretnénk enni. Ha eg picit sűrűsödik a tészta, az állástól adhatsz hozzá vizet.
Megjegyzés: Hagyományos ízű, világos színű tészta, olajozni nem szükséges a sütőt sem, így marad light, zsírszegény. Igény esetén canola spray-t használhatunk. Könnyen fordítható, nagyon gyorsan megsül, nagyon vékony palacsinta akár sós, akár édes palacsinta is süthető belőle.
"Én például a lasagne-t is palacsinta tésztából készítem, de tortillának is rengeteget fogyasztottam, ebben az esetben kicsit vastagabb tésztát sütöttem és tovább, hogy jobban át legyen sülve. Illetve metélt tészta formára vagdosva nagyon szuper tészta helyettesítő :) Julcseeka "
Palacsinta receptúra a blogon itt
Rétes készítése: A palacsinta tésztát szilikonos tepsibe öntjük, ne legyen túl vastag a tészta,inkább vékonyabb, mert akkor lesz ropogosabb, 200 fokon kb 12 percig süssük, majd töltsük meg, csavarjuk fel, kenjük meg tojásfehérjével és süssük kb 20 percig maximális hőfokon, míg a teteje meg nem barnul.
Rétes receptúrája a blogon itt
Hortobágyi húsos palacsinta recept itt
Netto: 1000g
Tápérték 100g-ban
Energia: 1374kJ/328 kcal
Zsír:0,16 g
amelyből telített zsírsav:0,05 g
Szénhidrát: 73,48 g
amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 0,29 g
Só: 6,93g
Rost: 13,27 g
A termék összetevőjét tekintve
feldolgozás során szezámmagot,
földimogyorót és dióféléket
tartalmazhat!
A csomagolást saját lisztkeverő üzemünkben végezzük el, ahol gluténmentes körülmények között zajlik a teljes kiszerelési folyamat!