Összetevők: Tápióka keményítő,vöröslencse liszt,csicseriborsó liszt,bambuszrostliszt,útifű maghéj liszt,útifű maghéj
Elkészítési javaslat,sós keltes tésztákhoz: (Pl. péksütemények, lángos, tortilla, pizza, csigák ...)
78glisztkeverék,
5g paleolét sütőpor, (mással nem jól működik a recept)
7g frissen facsart citromlé,
2g parajdi só,
80g tisztított víz.
A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze kézzel, amíg el nem válik a tál oldaláról a tészta. 10 percig pihentessük. Könnyű vele dolgozni, lisztezés nélkül nyújtható, formázható közvetlen a munkapulton.
Elkészítési javaslat, édes keltes tésztákhoz: (fánk, péksütemények...)
175g lisztkeverék,
9g paleolét borkő sütőpor, (mással nem működik jól a recept)
11g frissen facsart citromlé,
60g kókuszvirág vagy datolya cukor,
150g tisztìtott vìz
Ízlés szerint vanília por és reszelt citromhéj is kerülhet bele.
További receptúrák hamarosan :)
Tápérték 100g ra vetítve:
Energia 303 kcal
1314 KJ
Zsír 1,6 g
Telített zsírsav 0,5 g
Szénhidrát 55 g
melyből cukor 0,7 g
Fehérje 12g
Rost 24g
Só 0,03 g